[Dakar] Roma wint bij auto's

Peterselieman

Coureur Nani Roma won de derde etappe bij de auto's. De Spanjaard voltooide de 208 kilometer in 2:26.51 uur en was daarmee dik een minuut sneller dan de Pool Krzysztof Holowczyc. Regerend kampioen Nasser Al-Attiyah werd derde op iets minder dan anderhalve minuut. De Nederlander Erik van Loon kwam als achtste binnen.

In het algemeen klassement nam Holowczyc de leiding over. Hij heeft 54 seconden voorsprong op de Amerikaan Robby Gordon en honderd seconden op de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers. Al-Attiyah moet zich voorlopig tevreden stellen met een zesde plaats.

De Nederlanders kenden een vrijwel probleemloze dag. Erik van Loon was de beste met een achtste plaats, terwijl Erik Wevers ook bij de eerste tien eindigde. Bernhard ten Brinke werd dertiende, terwijl Gert Huzink de dag op een vijftiende plaats afsloot.

In het klassement staat Wevers nu tiende op 26 minuten van Holowczyc. Een plaats lager staat Van Loon dertien tellen achter zijn landgenoot staat. Ook Ten Brinke en Huzink staan nog in de top twintig.