Kingsley en Fassbender winnen op festival Capri

dekatophetspek

Ben Kingsley en Michael Fassbender zijn in de prijzen gevallen tijdens het Capri, Hollywood International Film Festival. Kingsley ontving een Legend's Career Honour voor zijn hele oeuvre, Fassbender werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol als een aan seks verslaafde man in het drama Shame.

Dat meldt de organisatie van het festival, dat van 26 december tot en met 2 januari plaatsvond op het Italiaanse eiland Capri.

The Artist, van de Franse regisseur Michel Hazanavicius kreeg de prijs voor beste film. De Argentijnse Bérénice Bejo, echtgenote van Hazanavicius, kreeg voor haar rol in dit romantische komische drama de onderscheiding voor beste actrice.

De Italiaan Emanuele Crialese ontving de Capri Peace Prize voor zijn drama Terraferma. Deze film, over een Siciliaanse familie die met immigranten te maken krijgt, is ook de Italiaanse inzending voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Een eervolle vermelding was er voor het drama My Week with Marilyn. De Italiaanse filmmaker Lina Wertmüller noemde de cast de beste van alle films die ze tijdens het festival had gezien. Wertmüller is erelid van het festivalbestuur en was de eerste vrouw die ooit werd genomineerd voor een Oscar voor beste regie.


Kingsley en Fassbender winnen op festival Capri (Foto: Novum)