'Ralph Fiennes wordt nieuwe baas Bond in Skyfall'

Borizzz

Het lijkt erop dat er eindelijk duidelijkheid komt over de rol van Ralph Fiennes in de nieuwe Bondfilm Skyfall. Hij gaat namelijk Judi Dench opvolgen als M, de baas van MI6 en dus van James Bond. Dat zegt een anonieme woordvoerder binnen productiemaatschappij Eon tegen de Amerikaanse filmsite Movieweb.

Eerder gaf Fiennes al aan 'een geheim agent' te spelen, maar daarmee werd in feite nog niets duidelijk. "We krijgen zijn naam niet te horen omdat we die helemaal niet kennen, hij speelt namelijk de nieuwe M", zegt de bron. "Skyfall draait om de huidige M, die door bepaalde gebeurtenissen uit haar verleden wordt gedwongen MI6 te verlaten. Dan volgt Fiennes' personage haar op."

Mocht dit waar blijken, dan is Skyfall vrijwel zeker de laatste film waaraan Dench meedoet. De inmiddels 77-jarige Britse speelt de rol van M. al sinds Goldeneye uit 1995.

De opnames van Skyfall zijn momenteel aan de gang onder regie van Sam Mendes. Daniel Craig speelt weer de hoofdrol van 007. Ook Javier Bardem speelt mee, maar over zijn rol is nog niets bekend. De film verschijnt op 1 november in de Nederlandse bioscopen.


'Ralph Fiennes wordt nieuwe baas Bond in Skyfall' (Foto: Novum)