De Bakker: "Voel me beter"

Peterselieman

Tennisser Thiemo de Bakker voelt dat hij op de weg terug is. De Nederlander maakte afgelopen seizoen mede door motivatieproblemen en blessures een vrije val op de wereldranglijst die eindigde op plaats 223. In 2012 wil hij zich weer richting de top-100 opwerken.

"Mijn spel gaat elke wedstrijd beter en zelf voel ik me elke dag ook iets beter," zei De Bakker die in Chennai zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdschema van het ATP-toernooi. Hij kwam door visumproblemen maar net op tijd aan in India. "Van acclimatiseren was geen sprake. Mijn eerste bal sloeg ik hier tijdens het inspelen voor de eerste partij, maar wonder boven wonder heb ik die eruit weten te slepen. Daarna is het eigenlijk alleen maar beter geworden."

De Bakker heeft geen zin om Challengers te spelen en probeert zich nu via kwalificaties te plaatsen voor de ATP-toernooien. "Als ik me weet te kwalificeren voor de hoofdschema’s van de ATP-toernooien, scoor ik meer wereldranglijstpunten dan met overwinningen in Challengers," zei de Nederlander die het vandaag in het hoofdtoernooi in Chennai op moet nemen tegen de Taiwanees Yen-Hsun Lu, de nummer 82 van de wereldranglijst.