[Premier League] Chelsea met moeite langs Wolves

Peterselieman

Chelsea heeft nieuw puntverlies in de Premier League weten te voorkomen. De Londenaren, die zaterdag nog verloren van Aston Villa, wonnen maandag met 2-1 bij Wolverhampton Wanderers. Frank Lampard scoorde in de 89e minuut de winnende treffer nadat de Wolves een eerdere voorsprong van de Blues nog hadden weggewerkt.

Chelsea had in Wolverhampton ruim meer balbezit, maar ging daar uiterst slordig mee om. De Wolves hielden door de 0-0 ruststand hoop op een resultaat tegen de zwalkende Londense grootmacht en zelfs nadat Ramires Chelsea in de 53e minuut op voorsprong had gezet nam die hoop niet af.

Wolverhampton bleef counteren en kreeg in de 84e minuut waar het op hoopte. Stephen Ward schoot op aangeven van Steven Fletcher binnen. Vier minuten later redde Lampard Chelsea uit een voorzet van Ashley Cole. In de blessuretijd was Wolverhampton alsnog dicht bij een stunt, maar Chelsea-doelman Petr Cech hield zijn ploeg op de been.

Michel Vorm won met Swansea City met 2-0 bij Aston Villa. De doelman zag dat Nathan Dyer en Wayne Routledge zijn collega aan de overkant van het veld kansloos lieten.

Queens Park Rangers verloor met tien man van Norwich City. Joey Barton opende de score voor de Londenaren, maar kreeg tien minuten voor rust rood. Vervolgens maakte Anthony Pilkington gelijk en bezorgde Steve Morison Norwich de zege.

Peter Crouch bezorgde Stoke City de zege bij Blackburn Rovers. De oud-spits van Liverpool scoorde in de zeventiende en de 45e minuut. David Goodwillie deed in de tweede helft nog wat terug: 2-1.


Chelsea met moeite langs Wolves (Foto: Novum)