[PDC] Lewis en Wade leggen partij half uur stil

Niels (DerMeister)

Een bizarre gebeurtenis tijdens de halve finales van het PDC World Darts Championship 2012. James Wade en Adrian Lewis legden het spel ongeveer een half uur stil na de tweede set. Beide spelers kregen last van wind op het podium.

Op het moment dat Lewis mocht gooien om zijn eigen leg te behouden kreeg de regerend wereldkampioen last van wind. Lewis legde tijdelijk het spel stil, iets waar Wade het ook mee eens was. Beide darters gingen vervolgens de discussie aan met de leiding, maar dit leverde weinig resultaat op. Beide darters besloten vervolgens verder te gooien, maar het was vooral Lewis die last bleef houden van de wind.

Na de tweede set gingen beide darters de catacomben in voor de korte pauze, maar zowel Lewis als Wade blijven op dit moment langer achter de schermen dan normaal is. Beide darters hervatten na een pauze van een kwartier de strijd, maar na twee beurten klaagde Lewis opnieuw over het probleem. De regerend wereldkampioen verliet vervolgens opnieuw het podium.

Een kwartier later stonden beide darters weer te gooien. De oorzaak leek een ventilatie te zijn die te hard over het podium blies. Het probleem lijkt verholpen te zijn.