Sijsling en Huta Galung door in Doha

Peterselieman

Tennissers Igor Sijsling en Jesse Huta Galung hebben de tweede kwalificatieronde van het ATP-toernooi in Doha bereikt. Op het Qatarese hardcourt rekende Sijsling af met Illya Marchenko uit Oekraïne: 6-0 en 6-4. Huta Galung kende even later weinig moeite met de als vijfde geplaatste Slowaak Martin Klizan en won met 6-2 en 6-3.

Sijsling won de eerste zeven games tegen Marchenko. De Amsterdammer, 200e op de wereldranglijst, kreeg daarna eindelijk tegenstand van de 29 plaatsen lager gerangschikte Oekraïner. Bij 5-4 kreeg Sijsling echter nieuwe breakkansen en sleepte zo de wedstrijd binnen. In de tweede ronde treft hij Lukas Lacko. De Slowaak is als derde geplaatst.

Huta Galung begon tegen Klizan rommelig. Beide spelers hadden een vroege break zodat bij 2-2 in de eerste set de stand weer gelijk was. Daarna ging de Nederlander beter spelen. Met zeven games op rij won hij de eerste set en sloeg hij een gat naar Klizan in de tweede. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

Huta Galung neemt het in de tweede ronde op tegen de Brit James Ward. Die had slechts veertig minuten nodig om zich van de thuisspelende Mousa Zayed te ontdoen. De arme Qatarees won geen enkele game: 6-0 en 6-0.