[Premier League] Hekkensluiter Blackburn verslaat United

Peterselieman

Blackburn Rovers heeft zaterdag voor een enorme stunt gezorgd door met 3-2 te winnen van Manchester United. Op Old Trafford kwam de hekkensluiter zelfs met 2-0 voor via Ayegbeni Yakubu. Dimitar Berbatov trok met twee treffers de stand weer gelijk, maar tien minuten voor tijd kopte Grant Hanley in twee pogingen de 3-2 binnen toen United-doelman David de Gea mistastte bij een corner.

Manchester, dat door blessureleed in een fantasieopstelling aantrad, oogde in de beginfase wat rommelig. Blackburn kon daardoor meevoetballen en kreeg na een kwartier zelfs de buitenkans om op voorsprong te komen. Berbatov hield Chris Samba vast in het strafschopgebied en veroorzaakte een penalty. Die werd door Yakubu benut.

Na de 1-0 zette Manchester aan, maar veelal miste het bij de laatste pass aan scherpte. Javier Hernandez kreeg wel een goede kans, maar tikte een voorzet naast, nadat Phil Jones zijn inzet in een kluwen aan verdedigers gesmoord had zien worden.

Ook na rust leek het er nooit op dat de voorsprong van de bezoekers lang stand zou houden, maar volledig uit het niets kwam Blackburn zelfs op 2-0. Yakubu kon door knullig verdedigen met de bal aan de voet voor De Gea opduiken en schoot simpel raak. Een minuut later was de marge alweer een. Direct vanaf de aftrap zette United een aanval op die door Berbatov met het hoofd tot goal werd gepromoveerd.

Tien minuten later was het gelijk. Weer was het Berbatov die afdrukte. Deze keer schoot de Bulgaar vanaf de penaltystip raak nadat Valencia de achterlijn had gehaald en een zuivere voorzet had gegeven.

Op jacht naar de winnende treffer liet Manchester gaten vallen en versierde Blackburn een corner. De Gea kwam daarop wel uitlopen, maar ving de bal niet voordat Hanley zijn hoofd er tegenaan kon zetten. De Schot was als eerste bij de bal en kopte nu van dichtbij binnen.

Blackburn verlaat door de zege de laatste plaats en klimt naar de achttiende positie. Manchester United laat de kans liggen om op de 70e verjaardag van coach Sir Alex Ferguson de koppositie over te nemen van Manchester City. De stadgenoot komt zondag in actie.