Schippers en Sintnicolaas beste atleten 2011

André

Dafne Schippers en Eelco Sintnicolaas zijn door de Atletiekunie verkozen tot atlete en atleet van het jaar. Dat maakt de bond op de laatste dag van het jaar bekend. Jamile Samuel, die ook genomineerd was voor de titel atlete van het jaar, werd als atletiektalent van het jaar geëerd, terwijl Marije Smits de gehandicapte atleet van het jaar werd.

De 19-jarige Schippers, eerder deze maand al door haar collega-sporters verkozen tot Nederlands sporttalent van 2011, werd Europees juniorenkampioene op de zevenkamp en verbeterde het decennia oude Nederlands record op de 200 meter tijdens het WK in Daegu naar 22,69 seconden. Op de 200 meter, de 4x100 meter en de zevenkamp is ze genomineerd voor de Olympische Spelen in Londen.

Meerkamper Sintnicolaas bevestigde dit jaar bij de wereldtop te behoren. Tijdens het EK indoor werd hij vierde op de zevenkamp in een Nederlands record van 6175 punten, bij het WK in Deagu werd hij vijfde op de tienkamp. Sintnicolaas klopte zes andere genomineerden.

De 19-jarige sprintster Samuel won bij het junioren-EK zilver op de 100 en 200 meter. Op het WK voor senioren maakte ze, net als Schippers, haar opwachting in de 4x100 meter estafetteploeg. Verspringster en sprintster Smits verbeterde op het WK voor gehandicapten in Christchurch het Nederlands record verspringen in de F42-categorie naar 3,73 meter.