Hathaway niet geïntimideerd door voorgangers

Borizzz

Anne Hathaway ziet voorgaande Catwoman-actrices niet als een bedreiging. De actrice treedt in de nieuwe Batman-film The Dark Night Rises in de voetsporen van onder anderen Michelle Pfeiffer en Halle Barry, maar voelt zich niet geïntimideerd. "De films hiervoor hebben geen invloed op onze versie", zegt ze in een interview met de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Hatheway is de zesde actrice die in de huid van Catwoman kruipt. Julie Newmar, Eartha Kitt en Lee Meriwether waren in de jaren zestig te zien als de kwaadaardige kat in de tv-serie Batman. "Het heeft geen invloed op me. Elke Catwoman komt immers tot leven in een andere versie van Gotham City. Dat geldt ook voor de stripboeken."

Regisseur Christopher Nolan heeft volgens de actrice de strakst georganiseerde set die ze ooit heeft meegemaakt. "Voor de crew is het daarom heerlijk om je best te doen." Ook Nolan is blij met Hathaway als zijn katvrouw. "Ze is zeer getalenteerd en acteert heel natuurlijk, waardoor ze geweldig is in de film."

De 29-jarige Hathaway is vanaf 25 juli in de bioscopen te zien in The Dark Night Rises.


Hathaway niet geïntimideerd door voorgangers (Foto: Novum)