Ranieri: "Sneijder is leider van het orkest"

zoem

Claudio Ranieri vindt dat Wesley Sneijder de absolute vedette is bij Internazionale. "Sneijder is onze vedette. Hij moet iedere wedstrijd 120 procent geven. Hij is niet zomaar een selectielid, maar de leider van het orkest", sprak de Italiaanse coach volgens Voetbal International.

"Hij moet de selectie bij de hand nemen en aan de rest het goede voorbeeld geven. Dat doet hij dit seizoen, mede door blessureleed, nog te weinig", vervolgt de Italiaan. In het huidige seizoen kwam Sneijder pas in zes competitiewedstrijden in actie. Hij scoorde één keer. Desondanks wil Ranieri zijn sterspeler absoluut niet kwijt. "Ik wil niet denken aan een team zonder Sneijder." De kleine spelmaker staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs.

"Of er ontwikkelingen zijn wil ik niet zeggen. Ik ben gewend om zulk soort zaken te bespreken binnen vier muren. En als ik iets te zeggen heb over transfers dan doe ik dat tegen voorzitter Massimo Moratt", besluit Ranieri. Inter is na een slechte competitiestart opgeklommen naar de vijfde plaats in de Serie A.