Dost: "Dit seizoen blijf ik bij sc Heerenveen"

Sjors (Sj0rSz)

Bas Dost is dit seizoen uitgegroeid tot een belangrijke speler bij sc Heerenveen. De aanvaller kende een moeizaam eerste seizoen bij de Friezen, maar heeft zijn draai inmiddels gevonden.

"Ik heb natuurlijk een bewogen eerste jaar gehad", blikte Dost op de website van zijn voormalig werkgever Heracles Almelo terug. "Nu gaat het super en ik heb het erg naar mijn zin. Ik ben topscorer van Nederland. Vooraf was mijn doelstelling om twintig goals te maken. Ik zit inmiddels op veertien, dus dat gaat zeker wel lukken."

Enkele weken geleden won sc Heerenveen met 5-0 van degradatiekandidaat Excelsior, waar Dost alle doelpunten voor zijn rekening nam. Dit is dan ook één van de hoogtepunten van de aanvaller van dit seizoen, maar er is nog meer. "Als ik naar het team kijk, wat we gepresteerd hebben, is de week daarvoor het hoogtepunt. We speelden de koploper AZ helemaal weg. We wonnen met maar liefst 5-1. Dat was super."

Zoals elke voetballer droomt ook Dost van een carrière in het buitenland, maar dat is nu nog niet aan de orde. "Dit seizoen blijft ik sowieso nog bij sc Heerenveen. Ik hoop ooit de stap naar het buitenland te kunnen maken. Het lijkt me geweldig om in de Engelse of Duitse competitie te spelen. Je hebt gigantische stadions daar en die zitten bijna altijd vol. Het lijkt me een fantastische beleving."