Gemeenteraad bijeen over brand Helmond

Redactie

De gemeenteraad van Helmond komt vrijdag bijeen voor een extra vergadering over de grote brand die donderdag theater 't Speelhuis verwoestte. Burgemeester Fons Jacobs zal de raadsleden vanaf 17.00 uur informeren over de stand van zaken en over de gevolgen van de brand.

De brand brak aan het begin van de avond uit en pas om 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is vrijdagochtend nog bezig met nablussen.

Naast het monumentale theater is ook een aantal bijzondere kubuswoningen, die net als het theater van de hand van architect Piet Blom zijn, in vlammen opgegaan. De bewoners van achttien kubuswoningen en van een naastgelegen appartementencomplex moesten uit voorzorg hun huis uit.

De zoon van de architect, Abel Blom, zei donderdagavond dat het theater makkelijk te herbouwen is. Alle bouwtekeningen zijn er volgens hem nog. Hij was geschokt door de brand. Burgemeester Jacobs sprak van een 'echte ramp'. "Na 34 jaar zie je een stuk moderne historie van Helmond in rook opgaan."