Voorlopig geen schadeclaim tegen Epic Games

Stefan Walthie (StefanW)

Epic Games hoeft voorlopig geen tientallen miljoen dollars schadevergoeding te betalen aan gamestudio Silicon Knights. Een verklaring van een financieel analist, een sleutelgetuige voor Silicon Knights, is door een rechter in North Carolina van tafel geveegd. Dat schrijft gamewebsite The Escapist. Silicon Knights eist 58 miljoen dollar schadevergoeding.

De juridische strijd tussen de twee gamestudio's begon in 2007 toen Silicon Knights gamestudio Epic voor de rechter wilde slepen vanwege de problematische ontwikkeling van het rollenspel Too Human. De Unreal Engine 3-licentie die men van Epic voor de ontwikkeling van de game had gekocht, zou niet naar behoren functioneren. Daarnaast zou Epic niet genoeg ondersteuning verlenen.

Pas in maart kreeg Silicon Knight toestemming van de federale rechtbank om de rechtszaak door te laten gaan. Er wordt onder meer gekeken of Epic Games schuldig is aan fraude, misleidende reclame en contractbreuk.

Het actierollenspel Too Human zou de eerste zijn van een trilogie. De productie verliep zo moeizaam dat uitgever Microsoft het contract met Silicon Knights beëindigde.