Zelda minder populair in Japan

WesleyB (Wesley Akkerman)

Het avonturenspel The Legend of Zelda: Skyward Sword is in zijn eerste maand op de Japanse markt minder dan 320 duizend keer verkocht. Dat is minder dan de verkoopcijfers die Nintendo voor de laatste spellen uit dezelfde reeks heeft gerapporteerd, meldt marktanalysebureau Media Create.

In 2009 werden in vijf weken bijna een half miljoen exemplaren verkocht van The Legend of Zelda: Spirit Tracks voor de Nintendo DS. In 2007 deed The Legendo of Zelda: Phantom Hourglass het met 631 duizend stuks nog beter.

Bij de lancering van de Nintendo Wii, toen er aanzienlijk minder Wii-bezitters waren, werd ook een Zelda-spel uitgegeven. Van The Legend of Zelda: Twilight Princess werden in een week tijd 280 tot 350 duizend stuks verkocht voor de Wii. Daarnaast was dat spel ook beschikbaar voor de Nintendo Gamecube, de voorganger van de Wii.

Waar de verkoopcijfers in Japan tegenvallen, verkoopt het spel in de Verenigde Staten goed. Alleen al in november werden zeshonderdduizend exemplaren verkocht. In Nederland is The Legend of Zelda: Skyward Sword ook populair. Het is de nummer acht in de lijst met best verkochte spellen voor de Wii dit jaar.


Zelda minder populair in Japan