Manager Sutil: "Beslissing mogelijk begin januari"

Peterselieman

De manager van Formule 1-coureur Adrian Sutil, Manfred Zimmermann, heeft aangegeven dat het goed mogelijk is dat pas half januari duidelijk is waar zijn pupil zal gaan racen. Wat de opties zijn liet hij niet los, wel dat de Duitser in ieder geval niet naar Ferrari zal gaan.

Sutil reed de afgelopen seizoenen voor Force India, maar werd daar ondanks een goede tweede seizoenshelft voor 2012 vervangen door Nico Hülkenberg. Het aantal stoeltjes voor 2012 is beperkt, maar Zimmermann houdt goede hoop. "Waar we terechtkomen, kunnen we nu nog niet zeggen, maar er zijn zeker nog mogelijkheden in de Formule 1."

Ferrari behoort in ieder geval niet tot de mogelijkheden, zo is duidelijk geworden. "Hoewel Ferrari voor iedere coureur en zijn manager natuurlijk een droom is, zijn er geen gesprekken gaande met Ferrari en is dat team ook geen optie voor volgend jaar." Overhaasten wil de manager in ieder geval niet. "De eerste tests beginnen immers pas is februari. We hebben gedurende de eerste twee weken van januari dus nog de tijd om tot een beslissing te komen."

Williams is momenteel de belangrijkste optie voor Sutil, terwijl Caterham mogelijk Jarno Trulli wil vervangen ondanks dat de Italiaan een contract heeft. Ook HRT heeft nog een zitje vrij, maar dat laatste team is geen optie voor de Duitser. "We zoeken naar een team dat Adrian de kans kan geven om punten te halen, aangezien hij de laatste twee seizoenen heeft bewezen dat - als de auto ertoe in staat is - hij een garantie is voor puntenscores."