Maduro: "Van der Wiel heeft genoeg kwaliteiten"

Gregory van der Wiel lijkt na dit seizoen speler van Valencia te worden. Hedwiges Maduro is enthousiast over de zo goed als zeker komst van de rechtsback.

Niets lijkt een transfer nog in de weg te staan. Van der Wiel is er persoonlijk al uit met de Spaanse club en ook Ajax en Valencia naderen een akkoord over de transfersom. Maduro houdt het allemaal nauwlettend in de gaten en zou de komst van de rechtsback zeker toejuichen. "Voor Gregory zou het een goede stap zijn."

In gesprek met Voetbal International zegt Maduro wel dat Van der Wiel zeker tijd nog zal hebben te wennen in de sinaasappelstad. "Bij Valencia zal Gregory in een hele andere cultuur belanden. Het niveau ligt hoger, maar ik denk dat hij genoeg kwaliteiten heeft om zich verder te ontwikkelen."

Ook denkt Maduro dat de speelstijl van Valencia goed bij de kwaliteiten van Van der Wiel past. "Bij Ajax en het Nederlands elftal onderscheidt hij zich door zijn offensieve stijl. Dat verwacht Valencia ook van zijn backs: veelvuldig mee opkomen. Hij is nu 23 jaar, een leeftijd waarop het goed is elke week échte topduels te spelen."