[KNVB beker] Uitslag sc Heerenveen - FC Oss

Sjors (Sj0rSz)

sc Heerenveen heeft vanavond korte metten met FC Oss gemaakt. De Friezen waren in eigen huis ijzersterk en verpulverden de Brabanders met 11-1. Luciano Narsingh, Filip Djuricic, Rajiv Van La Parra en Bas Dost troffen allen twee keer doel.

De thuisploeg kwam in scorend opzicht wat moeizaam op gang, aangezien de eerste goal pas na zeventien minuten viel. Het was Narsingh die het net deed bollen. Na bijna een half uur spelen kwam FC Oss met tien spelers te staan, nadat Janssen de rode kaart kreeg voor gehouden. Dit was voor sc Heerenveen het startschot om helemaal los te gaan.

Binnen drie minuten troffen zowel Dost als Djuricic beide één keer doel en deed Narsingh met zijn tweede van de avond nog eens van zich spreken. Zodoende gingen beide ploegen met 4-0 de rust in. Na de thee was het verzet van de Osse ploeg al snel gebroken. Via doelpunten van Kums, Van La Parra en Djuricic stonden de Friezen binnen het uur met 7-0 voor.


Dennis Janssen krijgt de rode kaart van arbiter Janssen (Foto: Pro Shots)

sc Heerenveen leek daarna wat gas terug te nemen, waardoor Bieber de eer voor FC Oss kon redden. Daarna was het weer de Friese ploeg, die het spel maakte en eenvoudig naar 10-1 uitliep. Van La Parra, Janmaat en Dost waren de doelpuntmakers.

sc Heerenveen heeft met deze royale zege de zure nasmaak van de competitienederlaag tegen PSV weggespoeld. Afgelopen weekend gingen de Friezen namelijk met 5-1 de boot in tegen PSV. Overigens is deze zege van de mannen van trainer Ron Jans geen record. Dat werd namelijk in het seizoen 1903/1904 gevestigd.

In dat jaar won HFC met 25-0 van AC & FC VVV uit Amsterdam. In die wedstrijd trof Eddy Holdert maar liefst dertien keer doel, wat eveneens een record is.


sc Heerenveen

11 - 1

FC Oss

 17' Narsingh
27' Dost
30' Djuricic
45' Narsingh
48' Kums
52' Van La Parra
54' Djuricic
71' Van La Parra
85' Janmaat
88' Dost
90' Gouweleeuw
   66' Bieber
 
 Rode kaart: Janssen (26) (FC Oss)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: n.b.
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Steppe
Janmaat
Gouweleeuw
Breuer (Kruiswijk/61)
Zomer
Kums
Djuricic (Sibon/61)
Van La Parra
Elm (Roorda/46)
Dost
Narsingh
  van Trier
van Muyen
Janssen
Kapralik
Keizer
van den Ouweland
Huijsman
van der Sloot
van de Sande (van Dijk/50)
Bieber
Koot (Sumelka/31)