Terry vervolgd voor racisme

Peterselieman

John Terry is door justitie in Engeland officieel aangeklaagd wegens racisme. De speler van Chelsea en aanvoerder van de nationale ploeg moet zich verantwoorden voor vermeende racistische opmerkingen aan het adres van Anton Ferdinand van Queens Park Rangers. Terry moet zich op 1 februari bij de Londense rechtbank melden.

De openbaar aanklager denkt dat er voldoende bewijs is om Terry veroordeeld te krijgen. "De beslissing om tot vervolging over te gaan is na een zorgvuldige afweging genomen. Ik ben tevreden dat we voldoende bewijsmateriaal hebben verzameld om een serieuze zaak te voeren. Het is in het algemeen belang om actie te ondernemen."

Terry zou racistische taal hebben uitgeslagen tijdens de competitiewedstrijd tussen Chelsea en Queens Park Rangers op 23 oktober. De Engelse politie besloot een onderzoek in te stellen nadat een fan aangifte had gedaan. Ook bij de Engelse voetbalbond FA loopt inmiddels een onderzoek.

De 31-jarige verdediger is de tweede voetballer uit de Premier League in korte tijd die vanwege racisme in het beklaagdenbankje zit. Dinsdag werd Luis Suárez voor acht wedstrijden geschorst voor het beledigen van Patrice Evra.


John Terry vervolgd voor racisme (Foto: Novum)