Vechtgame en -film Tekken op een gamekaart

Stefan Walthie (StefanW)

Het vechtspel Tekken 3D wordt gebundeld verkocht met de 3D-animatiefilm Tekken Blood Vengeance. De film en de game staan op hetzelfde gamekaartje voor de 3D-spelcomputer. Dat heeft Nintendo, dat een samenwerking is aangegaan met uitgever Namco Bandai, woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat dit gebeurt voor de Nintendo 3DS.

Eind vorig jaar, voordat de 3D-spelcomputer van Nintendo in maart op markt kwam, liet Nintendo al doorschemeren films in 3D aan te willen bieden. Verschillende filmmaatschappijen zouden toezeggingen gedaan hebben. Afgezien van enkele downloadbare filmpjes en trailers heeft dit nog niet tot veel geleid. Tekken Blood Vengeance is de eerste lange film die verschijnt voor de 3DS.

Het Tekken-pakket ligt vanaf 17 februari in de winkel onder de naam Tekken 3D Prime Edition. De animatiefilm is sinds vorige maand ook los verkrijgbaar. De game laat spelers vechten met een van de veertig gamepersonages in een poging het Iron Fist-toernooi te winnen. Gamers kunnen het ook online tegen elkaar opnemen.