Project Ogre is een open wereld

Rico (RBWO)

Hideo Kojima's nieuwe game, Project Ogre, zal een compleet open wereld zijn. De Metal Gear developer kondigde aan dat in plaats van een bepaalde structuur in een game te hebben ze de gamer zelf de keuzes willen laten maken.

Kojima heeft vorige week de eerst screenshot van Project Ogre online gezet. Op deze screenshot is te zien is hoe een soldaat om een tank heen sneakt. Toen was er nog niet veel bekend over dit spel. Nu hebben ze wat meer informatie vrij gegeven.

Om te voorkomen dat de game namelijk lineair gaat worden, hebben ze besloten om de speler zelf vanaf het begin de keuzes te laten maken. Zo zullen bepaalde acties ervoor zorgen dat er andere wegen vrijgespeeld worden in het spel die andere niet hebben unlocked. Ze hopen zo ervoor te zorgen dat mensen het spel meerderemalen uitspelen om uiteindelijk de verschillende eindes te zien.

Zijn studio, Kojima Productions, is deze game aan het bouwen op de Fox Engine. Deze engine moet ervoor zorgen dat er gemakkelijker aan multiplatform gewerkt kan worden en er realistische characters gemaakt kunnen worden.