[KNVB Beker] Uitslag Heracles Almelo - De Graafschap

Stefan (sportfreak)

 Heracles Almelo heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In het Polman Stadion werd De Graafschap eenvoudig opzij gezet (4-0).

De thuisploeg liet gelijk zien de beker niet zomaar als een toernooi te zien. Al in de eerste minuut kreeg het twee corners na een goede individuele actie van Samuel Armenteros. Even later was het ook al gelijk raak voor de Almeloërs. Armenteros schoot de bal achter De Graafschap-doelman Yves de Winter.

De Zweedse spits bleef het publiek in de eerste helft boeien. Na een klein kwartier miste hij de ultieme kans op 2-0, maar even later hielpen de Doetinchemmers de ploeg van Bosz een handje. Purrel Fränkel schoot de bal over de eigen doellijn, nadat Heraclied Glynor Plet op de paal had geschoten. Daarna maakte de Zweedse spits zijn basisplaats nog eens waar met een schitterende omhaal: 3-0.

Ook in de tweede helft ging de formatie van Bosz goed van start. Na een assist van Pley scoorde Marko Vejinovic nog geen minuut na rust. Een grote nederlaag voor de Superboeren dreigde. Het team van Ulderink had echter het geluk dat de thuisploeg de score wel genoeg leek te vinden. Een eretreffer zat er ook niet in voor de Doetinchemmers. Spits Rydel Poepon kreeg nog een kans, maar hij schoot de bal over het doel van Remko Pasveer. De Almerloërs plaatsten zich zo eenvoudig voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

Heracles Almelo

4 - 0

De Graafschap

 2' Overtoom
 19' Frankel
 41' Armenteros
 46' Vejinovic
   
 
 Gele kaart: , Evers, (De Graafschap)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 5107
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Linden
Jallo
Breukers
Rienstra
Quansah
Duarte (Bruns/82)
Vejinovic ( Douglas/76)
Overtoom
Plet (Everton/63)
Armenteros
  Winter
Jansen (Saeijs/46)
Fränkel
Evers (Nalbantoglu/84)
Wormgoor (Abdula/25)
Kaak
Sreckovic
Meijer
Poepon
El Hassnaoui
Rose


vreugde na de 2-0 bij Heracles Almelo spelers Marko Vejinovic en Glynor Plet.(Foto: Pro Shots)