[KNVB beker] Uitslag Sparta Rotterdam - GVVV

Sjors (Sj0rSz)

GVVV heeft opnieuw voor een enorme verrassing gezorgd. De amateurs uit Veenendaal versloegen Sparta Rotterdam namelijk na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en de verlenging kwamen beide ploegen niet verder dan één treffer.

GVVV begon erg goed aan de wedstrijd, aangezien het na vier minuten al op voorsprong kwam door een doelpunt van Brouwer. Sparta Rotterdam kwam pas in de tweede helft op gelijke hoogte, nadat Schmeltz erin slaagde om doelman Jansen te passeren. Daarna werd er echter niet meer gescoord, dus werd er verlengd.


Brouwer viert de openingsgoal (Foto: Pro Shots)

Ook in de verlenging bleef een score echter uit, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Veenendaalse formatie wist alle strafschoppen te verzilveren, waar Sparta Rotterdam er één liet liggen.

Deze nieuwe zege betekent voor GVVV een nieuw hoofdstuk in de KNVB beker. Eerder was de club namelijk ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Excelsior.


Sparta Rotterdam

1 - 1

GVVV

 62' Schmeltz
   4' Brouwer
 
 Gele kaart: Luirink, Hassani, Bokila (Sparta Rotterdam), Hofman, Meegdenburg, M. van der Valk, den Hartog, D. van der Valk (GVVV)
 
Stadion: Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 3.850
Arbiter: Ketting
 
Opstelling:   Opstelling:
Pellatz
Bentem
Slijngard
Luirink
Hassani
Bruinier
de Roon
Overtoom (Godee/59)
Varela (Dijkhuizen/25)
Bokila
Schmeltz (Gladon/104)
  Jansen
Hulsbos
M. van der Valk
Hofman (D. van der Valk/110)
Adnane
den Hartog
Meegdenburg (van Tent/82)
Snijeders
van Eck (Oostinjen/79)
Brouwer
Bonke