[WTCC] Coronel: "Hoop op nog een seizoen"

Peterselieman

Tom Coronel hoopt dat hij ook komend seizoen in het World Touring Car Championship zal gaan racen. De Nederlander kwam dit jaar uit voor het BMW-team ROAL Motorsport en zou ook graag in 2012 voor voor die renstal uit willen komen.

"Teambaas Roberto Ravaglia neemt regelmatig contact met me op. Hij is enthousiast, dus dat is goed om te weten. Het hangt er voor mij nu vanaf hoe mijn sponsors er in staan. In principe is iedereen tevreden met hoe het in 2011 gegaan is, maar we zitten nu nog niet in de periode waarin knopen worden doorgehakt. Dat gebeurt eigenlijk altijd in de eerste weken van januari," zei Coronel tegen NUsport.

Voor dat stoeltje krijgt Coronel concurrentie van de 19-jarige Italiaan Alberto Cerqui die voro ROAL de Superstars Series wist te winnen. "Die is nu aan het proberen om ook in het WTCC te gaan rijden. Waarschijnlijk gaat ROAL dan met twee auto's in actie komen. Ravaglia heeft mij in ieder geval toegezegd dat ik zijn eerste keuze ben," zei Coronel die afgelopen jaar achter de Chevrolets vierde werd in het kampioenschap. Hij won in Suzuka een van races die daar op het programma stonden.