Grosjean: "Klaar voor seizoen 2012"

Peterselieman

Romain Grosjean zegt goed voorbereid aan de start te gaan verschijnen van het Formule 1-seizoen 2012. De Fransman werd onlangs tot tweede rijder bij Lotus Renault GP benoemd en zegt nu zich met een glimlach te prepareren voor een lang raceseizoen.

Grosjean, die Kimi Räikkönen als teamgenoot krijgt, heeft vorige week de teamleden in Enstone gesproken. "Het is goed dat ik eind vorig jaar al met het team gewerkt heb. Ik heb de jongens vorige week weer gezien en heb ook de kans gehad de auto van volgend jaar vast te bekijken. Het is altijd speciaal voor een coureur om de ontwikkeling van de auto te zien en de mensen te ontmoeten die zo hard werken om ons een goede auto te geven," zei de Fransman op de site van het team.

De regerend GP2-kampioen wil het team helpen om zo goed mogelijk aan de start van het seizoen 2012 te kunnen verschijnen. "Testen is essentieel ter voorbereiding op het seizoen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met de jongens en hoop ze goede feedback te kunnen geven op de auto, zodat we optimaal voorbereid aan de start verschijnen in Australië. Daarnaast krijgt iedere coureur slechts zes dagen om te rijden voor de start van het seizoen, elke testkilometer zal daarom nuttig zijn. Ik kan niet wachten om van start te gaan!"

Grosjean zal het tijdens de kerstperiode relatief rustig aan gaan doen om daarna er vol tegenaan te gaan en begin februari in Jerez voor het eerst in de auto te gaan stappen.