[Serie A] AS Roma wint bij Napoli

Niels (DerMeister)

AS Roma heeft goede zaken gedaan door het lastige uitduel bij Napoli met 1-3 te winnen. Door de overwinning stijgen de Romeinen naar de zevende plaats. Napoli zakte naar de zesde plek.

Door een eigen doelpunt van doelman Morgan de Sanctis kwamen de Romeinen al na drie minuten op voorsprong. Na een uur spelen verdubbelde Pablo Osvaldo de score. Tien minuten voor tijd bracht Marek Hamsik de spanning terug door de 1-2 te scoren. De ploeg van trainer Luis Enrique kwam echter in de slotminuut op 1-3 dankzij een treffer van Fábio Simplício. Maarten Stekelenburg verdedigde de gehele partij het doel bij AS Roma.

Vanavond stond ook het duel tussen de nummer drie en vier op het programma. Lazio Roma ontving in eigen huis Udinese. Het waren de bezoekers die na een klein half uur op voorsprong kwam via Antonio Flores Flores. Kort voor rust bracht Senad Lulic de Romeinse ploeg weer op gelijke hoogte en kort na rust zette Mirslav Klose de Romeinen zelfs op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Giampiero Pinzi echter weer voor de gelijkmaker en dit was tevens de eindstand.