[Premier League] Arsenal verliest bij City

Niels (DerMeister)

Arsenal heeft de eerste competitienederlaag sinds oktober geleden. Uit bij Manchester City kwam er een eind aan een ongeslagen reeks van acht wedstrijden voor The Gunners (1-0 verlies). Vlak voor rust kroonde David Silva zich namens City tot matchwinnaar.

Nadat Manchester United op bezoek bij Queens Park Rangers met 0-2 wist te winnen, moest de andere ploeg uit Manchester drie punten tegen Arsenal pakken om de koppositie te behouden in de Premier League. Arsenal, dat de laatste tijd onder aanvoering van aanvoerder Robin van Persie, bezig was aan een sterke preiode, kon in Manchester geen passend vervolg geven aan hun reeks overwinningen.

De Oranje-international wist weliswaar doelman Joe Hart van City eenmaal te passeren, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant wist David Silva op aangeven van Sergio Aguëro kort na rust wel te scoren. Nigel de Jong viel kort voor tijd in bij The Citizens. Door de overwinning is City na zestien duels nog altijd koploper. De formatie van trainer Roberto Mancini pakte tot nu toe 41 punten. Arsenal bleef steken op de vijfde plek.