Vijfde seizoenszege voor Stroetinga

Peterselieman

Marathonschaatser Arjan Stroetinga heeft gisteren in Breda de tiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. Het was alweer de vijfde zege van het seizoen voor de Friese BAM-rijder. In de eindsprint versloeg hij Ingmar Berga en Rob Hadders. Chrispijn Ariens blijft het klassement leiden.

Smaakmaker in de wedstrijd was Bob de Vries die na tachtig ronden een halve ronde voorsprong nam. BAM-rijders Willem Hut en Christijn Groeneveld lieten zich afzakken om hun ploeggenoot op te halen, maar op dat moment schoot het peloton in gang, waardoor het plannetje mislukte en BAM De Vries teruggepakt en Hut en Groeneveld gelapt zag worden. De laatste twee stapten hierop uit de wedstrijd.

De Vries bleek energie over te hebben, waardoor hij in de slotfase het tempo hooghield en niemand meer weg liet rijden. Hierdoor kon Stroetinga ondanks het ontbreken van een treintje in de sprint alsnog winnen.

Bij de vrouwen boekte Foske Tamar van der Wal haar zevende zege van het seizoen. Ze was in de eindsprint te sterk voor Maria Sterk en Marije van Marle. Mariska Huisman behield de leiding in het klassement.