Fer mogelijk toch in actie in De Kuip

Niels (DerMeister)

Leroy Fer kan komende zondag names FC Twente in De Kuip mogelijk toch in actie komen tegen zijn voormalige club Feyenoord. Trainer Co Adriaanse heeft goede hoop dat de middenvelder inzetbaar is tegen de Rotterdamse ploeg.

"Er is een reële kans dat ik hem bij de wedstrijdselectie neem. Hij heeft een goede trainingsweek achter de rug. Leroy voelt niets meer in zijn lies en ook op de MRI-scan is niets meer te zien. Aan de andere kant is de blessure nog vrij recent", aldus Adriaanse.

In eerste instantie richtte Fer zich op het bekerduel tegen PSV, maar mogelijk maakt hij komende zondag tegen zijn oude ploeg Feyenoord al speelminuten. De geblesseerden Sander Boschker en Thilo Leugers in ieder geval bij De Tukkers. Tim Cornelisse en Emir Bajrami trainden wegens ziekte niet mee, maar zijn komende zondag naar verwachting wel beschikbaar.

Feyenoord kan mogelijk tegen FC Twente weer een beroep doen op Jordi Clasie. De middenvelder liep vorige week, in het duel met FC Utrecht, een hersenschudding op. Hij lijkt hier echter voldoende van hersteld om komende zondag in actie te komen. Het is nog niet duidelijk of Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan beschikken over Sekou Cissé en Stefan de Vrij. Beiden herstellen op dit moment van een blessure.

Cissé trainde nog niet mee met de groep nadat hij tegen Utrecht geblesseerd raakte aan de knie. De Vrij is al weken uit de roulatie met een enkelblessure. "Zaterdag maak ik pas een definitieve beslissing over De Vrij en Cissé”, liet Koeman weten.