Rooney richt zich op Europa League

Sjors (Sj0rSz)

De verrassende uitschakeling in de Champions League kwam hard aan bij de spelers van Manchester United. Wayne Rooney wil zich nu echter op de Europa League gaan richten.

Een punt leek haalbaar in Zwitserland, maar United liet zich aftroeven door een fel FC Basel, dat uiteindelijk met 2-1 won. Het werd daardoor een vroege aftocht voor de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson. De Engelse recordkampioen is nu veroordeeld tot het spelen van Europa League. Morgen wordt bekend wie in dat toernooi de tegenstander wordt.

"Het is jammer dat we uit de Champions League liggen, want daar wilden we slagen", meent Rooney tegenover diverse Engelse media. "Nu moeten we onze aandacht verleggen naar de Premier League en de Europa League. We moeten erin geloven, hard werken en dan kunnen we winnen."

Ferguson zat in eerste instantie niet bepaald te wachten op deelname aan de Europa League, maar Rooney beweert dat zijn trainer inmiddels van gedachten is veranderd. "Ik geloof niet dat de manager het toernooi al een keer heeft gewonnen, dus ik ben er zeker van dat hij voor de eindzege zal gaan."