Ligthart tot eind 2013 bij Vacansoleil

Frank (franklop)

Vacansoleil-manager Daan Luijkx en renner Pim Ligthart hebben een nieuwe verbintenis afgesloten. De nieuwe verbintenis eindigt eind 2013. In zijn eerste jaar als prof viel hij op met een overwinning in de Hel van het Mergelland en won hij het Nederlands kampioenschap.

Daarnaast toonde de geboren Noord-Hollander zich vooraan te kunnen mengen in sprints na lastige koersen. Binnen het team van Vacansoleil-DCM is er veel vertrouwen in de jonge renner en een verbeterde en langere aanbieding werd door beide partijen snel overeengekomen.

Michel Cornelisse is benieuwd naar de grenzen van de Nederlands kampioen: "Pim is een renner met een prachtige stijl en afgelopen jaar bleek dat hij op verschillende terreinen uit de voeten kan. Binnen nu en twee jaar zullen we hem al af en toe vooraan gaan zien in de zwaardere koersen en ik ben benieuwd hoe ver hij dan komt. Dat hij altijd moraal heeft om te koersen, voor een ander en voor zichzelf, zie je terug in zijn gretigheid en tactische beslissingen. Hij vraagt zich continu af hoe we een goed resultaat kunnen halen. Op je 23ste moet je mentaal en fysiek zeer sterk zijn om continu aan het resultaat te kunnen denken."

Ligthart zal de kleuren van Vacansoleil-DCM nog minimaal twee jaar verdedigen: "Ik zit op mijn plek bij deze ploeg. Dit is de ploeg die me een profcontract gaf en sinds dag 1 heeft de ploeg veel vertrouwen in me. Hier wil ik dan ook graag doorgroeien als prof. Voor de komende jaren zou dit onder meer moeten blijken in het rijden van een finale in een grote klassieker en deelname aan de Olympische Spelen."