Wüst en Leenstra rijden NK sprint

Peterselieman

Ireen Wüst en Marrit Leenstra zullen eind deze maand bij de Schaatsweek in Thialf mee gaan doen aan het Nederlands kampioenschap sprint. Normaal gesproken richten de twee zich meer op de langere afstanden. De eerste vier van het op 29 en 30 december te verrijden kampioenschap gaan naar Calgary.

"Als ik me weet te plaatsen, ga ik zeker naar het WK in Calgary. Hoe meer wedstrijden, hoe beter. Als schaatsster ben je de hele zomer aan het trainen voor een nieuw seizoen, dan moet je niet zeuren dat er teveel wedstrijden zijn," zei Wüst tegen schaatsen.nl.

De TVM-rijdster weet dat de concurrentie groot is, maar weet dat ze in 2007 op een NK en WK afstanden een gouden plak op de 1.000 meter behaalde. "Het wordt zeker niet gemakkelijk, maar ik ga mijn best doen. Als ik goed ben, kan het. Mijn 500 en 1.000 meters moeten wel beter. Het is alleen maar goed voor het Nederlandse schaatsen dat het veld sterker wordt. Een paar jaar geleden werd het Nederlandse vrouwenschaatsen nog afgeschreven, nu gaat het weer erg goed. Wie voor mij de favoriete is bij het NK? Ik denk dat Thijsje Oenema en Margot Boer gaan strijden om de eerste plek."