Ook jeugdfilm Kauwboy naar Berlinale

Peter (Symphonic)

De jeugdfilm Kauwboy is de tweede Nederlandse film die kans maakt op de Kristallen Beer tijdens het internationale filmfestival in Berlijn. De film is geselecteerd in de jeugdfilmcompetitie Generation Kplus meldt producent Waterland Film donderdag. Woensdag werd bekend dat Patatje Oorlog in dezelfde competitie is opgenomen.

Kauwboy gaat over de 10-jarige Jojo die op een dag een kauw vindt en mee naar huis neemt. Hij houdt de vogel voor zijn wispelturige vader verborgen. Jojo, wordt verscheurd tussen zorg voor zijn vogel en loyaliteit aan zijn vader. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Jojo gedwongen wordt te kiezen en zijn geheim opbiecht aan zijn vader.

De film is het regiedebuut van de 36-jarige Boudewijn Koole. De vader wordt gespeeld door Loek Peters, bekend van De Sterkste Man van Nederland en het Echte Leven. Derol van Jojo wordt gespeeld door de debuterende Rick Lens.

Kauwboy gaat in februari in première tijdens de Berlinale, die van 9 tot en met 19 februari plaatsvindt. Distributeur Benelux Film brengt de film op 25 februari uit in de Nederlandse bioscopen.