Barcelona overtuigend naar finale WK clubteams

Peterselieman

Barcelona heeft zonder problemen de finale van het WK voor clubteams bereikt. De Spaanse landskampioen was in de halve eindstrijd in Yokohama veel sterk voor het Qatarese Al Sadd en zegevierde met 4-0.

Adriano scoorde in de eerste helft tweemaal, na rust tilden Seydou Keita en Maxwell de marge naar vier. In de finale neemt Barcelona het zondag op tegen Santos uit Brazilië, dat zich woensdag al plaatste ten koste van het Japanse Kashiwa Reysol.

Zoals verwacht was het verschil tussen Barcelona en de winnaar van de Aziatische variant van de Champions League veel te groot. Vanaf het beginsignaal drukten de Spanjaarden de Qatarezen achteruit.

Toch duurde het tot de 25e minuut voordat Barcelona op voorsprong kwam. Nadat Al Sadd zich aanvankelijk met kunst- en vliegwerk staande had gehouden, ging de verdediging gruwelijk in de fout. Adriano profiteerde dankbaar van een misverstand tussen keeper Mohammed Saqr en linksback Nadir Belhadj.

Een aantal minuten later dacht David Villa de 2-0 gemaakt te hebben, maar het doelpunt van de Spaanse international werd afgekeurd vanwege buitenspel. Diezelfde Villa groeide even later uit tot de grote pechvogel. Hij moest zeven minuten voor rust het veld verlaten met een scheenbeenbreuk.

Nadat Villa was vervangen door Alexis Sanchez gooide Barcelona de wedstrijd op slot. Een afstandsschot van Adriano werd door doelman Saqr wederom niet goed verwerkt: 2-0. Ook in het tweede bedrijf was Al Sadd slechts figurant in de voetbalshow van Barça. Als de Spanjaarden echt gewild hadden, had de score nog fors kunnen oplopen. Nu bleef het bij 4-0, door treffers van Keita en invaller Maxwell, en toonde Barcelona zich nog genadig voor de zwakke opponent.