Alguersuari verrast door besluit Toro Rosso

Peterselieman

Scuderia Toro Rosso maakte gisteren bekend in 2012 te gaan racen met Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne. De huidige Formule 1-coureurs Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari werden tot verrassing van laatstgenoemde op straat gezet.

"Ik ben erg verrast door het besluit. Nog maar een week geleden sprak ik na het winnen van de Challenge of the Stars in Florianopolis met Helmut Marko (Red Bull-adviseur) en Franz Tost (teambaas) en zijn spraken over de plannen die ze met me hadden in 2012. Ze waren enthousiast en lieten blijken dat ze veel vertrouwen in me hadden. Ook vroegen ze me om afgelopen maandag in Madrid bij een evenement van CEPSA aanwezig te zijn," zei Alguersuari tegen Autosport.

De inmiddels 21-jarige Spanjaard maakte halverwege 2009 zijn Formule 1-debuut zonder ervaring met F1-auto's te hebben en heeft zich sindsdien sterk verbeterd. Red Bull heeft zijn carrière tot deze week ondersteund en daarom wil Alguersuari de Oostenrijkse drankjesfabrikant, die ook eigenaar is van Toro Rosso, niet afvallen. Hij wil nu rustig alle opties bekijken die nu op zijn pad komen.