De la Rosa: "HRT is geen stap terug"

Peterselieman

Pedro de la Rosa beleefde deze week zijn eerste werkdag voor het HRT F1 Team. De Spanjaard ruilde een testzitje bij het Formule 1-team McLaren in voor een racestoel bij de kleine Spaanse renstal en hoopt dat team in de toekomst vooruit te helpen.

"Dit is helemaal geen stap terug. Het is een Spaans project en dat zegt eigenlijk alles, wat mij betreft. We gaan hier geen gebakken lucht verkopen, het is een Spaans Formule 1-team. We staan momenteel onderaan, maar er is een plan voor de komende twee jaar waarin we progressie moeten boeken," zei de 40-jarige De la Rosa tegen COPE.

"Het is een enorme uitdaging en ik had bij McLaren kunnen blijven, maar ik wilde veel liever hier aan de slag. Het is veel zwaarder, maar ook veel interessanter. Het is David versus Goliath, maar het maakt ook wel trots als je tegen grotere teams moet knokken. Teams met een groter budget en een historie van meer dan vijftig jaar. Daarom beginnen we vanaf nul. We beginnen met nederigheid, we weten waar we staan en we hebben ambitie. We zijn hier niet om als veldvulling te dienen."