Beckenbauer vindt Dinamo Zagreb onsportief

Peterselieman

Franz Beckenbauer vindt dat Dinamo Zagreb de waarden van fairplay en respect heeft geschonden. De Kroaten verloren woensdag met 7-1 van Olympique Lyon na een 1-1 ruststand. "De ploeg van Zagreb heeft het volledig laten lopen. Dit is een zaak voor de tuchtcommissie van de UEFA", beweert Der Kaiser in Bild. Van omkoping is volgens hem geen sprake. "Zo ver wil ik niet gaan."

UEFA-baas Michel Platini gelooft ook niet in omkoping. "Ik heb geen enkele twijfels over de integriteit van de wedstrijd of de competitie", liet de Fransman donderdag weten. "Als er twijfels zijn dan moet je daar nader naar kijken. We hebben een waarschuwingssysteem en dat heeft niet raars opgemerkt." Begrip voor de ophef heeft Platini wel. "Het is logisch dat er vragen worden gesteld."

Dinamo liet woensdag in de tweede helft volledig over zich heen lopen. Een knipoog van verdediger Domagoj Vida aan Lyon-spits Bafétimbi Gomis zorgde bovendien voor een storm aan geruchten over omkoping. Het systeem van de UEFA dat fraude met weddenschappen detecteert vond echter niets opmerkelijks. Ook de Franse autoriteiten zagen geen verdachte patronen.

Ajax legt zich daar niet bij neer en heeft een protest ingediend bij de UEFA. De Amsterdammers werden door de monsterscore in Zagreb uitgeschakeld in de Champions League. Ajax mag wel verder in de Europa League.


Beckenbauer vindt Dinamo Zagreb onsportief (Foto: Novum)