Horeca Hoogeveen gewaarschuwd voor Satudarah

Redactie

De politie heeft horecabedrijven in Hoogeveen gewaarschuwd voor de Molukse motorclub Satudarah. De vrees bestaat dat de motorclub 'protectiediensten' gaat aanbieden, zegt een woordvoerder van de Drentse gemeente.

In het verleden is het vaker voorgekomen dat horecaondernemers onder bedreiging worden gedwongen leden van motorclubs in te huren als 'beveiligingspersoneel'. De ondernemers is gevraagd meteen aangifte te doen als zij op deze manier worden afgeperst.

Satudarah heeft onlangs een nieuwe vestiging geopend in Hoogeveen. Voor zover bekend heeft de motorclub in Hoogeveen geen regels overtreden.

In oktober werden zes leden van een andere tak van de motorclub opgepakt voor het bedreigen van portiers in een café in Breda in augustus en de mishandeling van twee mensen anderhalve week later in Rijsbergen.

Vorige week werden acht mannen aangehouden na invallen in onder meer een clubhuis van Satudarah in Tilburg. Zij worden onder meer verdacht van drugshandel. Bij de invallen vond de politie onder meer een raketwerper en drugs.