Nesbitt: "Ik kan nog harder"

Peterselieman

Christine Nesbitt heerst net zoals vorig seizoen weer op de middenlange afstanden in het vrouwenschaatsen. De Canadese bewees met wereldbekerzeges in Chelyabinsk, Astana en Heerenveen al vroeg in vorm te zijn en goede tijden te rijden, maar naar eigen zeggen kan ze nog sneller.

Het hoofddoel voor de 26-jarige Nesbitt is het WK sprint dat in januari op haar thuisbaan in Calgary gehouden zal worden. Ze wil voor eigen publiek de titel prolongeren. In de Chinese Yu Jing zal ze een geduchte concurrente gaan hebben. Daarom moet ze op de 1.000 meter het wereldrecord van Cindy Klassen van 1.13.11 aanvallen. "Ik moet daar in elk geval dichtbij komen om Yu Jing van me af te houden. Het zou mooi zijn om in Calgary een wereldrecord te vestigen," zei de Canadese.

Ze heeft een persoonlijk record van 1.13,36 staan en schaatste ruim een week geleden in Astana al 1.14,82 waarmee ze het wereldlaaglandrecord van Anni Friesinger tot op 0.01 seconde benaderde. "Ik kan nog wat procentjes beter worden."

De druk op haar schouders zal in ieder geval lager zijn dan tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. "Ik was totaal niet gelukkig. Toen ik de 1000 meter had gewonnen, was mijn eerste gedachte: 'Oh, mijn God. Wat ben ik blij dat dit over is.' Ik voelde zó veel druk op mijn schouders om in eigen land olympisch kampioen te worden. Het was echt niet leuk," zei Nesbitt die nu relaxter is maar heeft richting Sochi 2014 nog veel doelen. "Ik denk dat er nog zó veel meer in mij zit. Ik wil de komende jaren ontdekken hoe goed ik kan worden."


Christine Nesbitt (Foto: Pro Shots)