Ogier wint Race of Champions

Peterselieman

Sébastien Ogier heeft vandaag in Düsseldorf de Race of Champions op zijn naam geschreven. De Fransman versloeg in de finale de Deen Tom Kristensen overtuigend met 2-0. Vorig jaar was de titel in het eindejaarsevenement in de autosport nog voor Filipe Albuquerque.

In het evenement ter ere van Henri Toivonen kende Albuquerque een slechte dag. De titelverdediger kampte in groep A in de eerste run al met een kapotte versnellingsbak en verloor ook zijn andere races. Andy Priaulx en David Coulthard gingen door, terwijl naast Albuquerque ook Travis Pastrana afviel.

In groep B leed Ogier tegen Jan Kopecky zijn enige nederlaag van de dag. Omdat de Tsjech slechts eenmaal wist te winnen en Ogier en DTM-kampioen Martin Tomczyk twee wedstrijden gingen zij door, terwijl ook Mattias Ekström klaar was. Groep C was eenvoudig met Michael Schumacher en Jenson Button die doorgingen. Schumacher won het onderlinge duel. Juho Hanninen en Brian Deegan waren de afvallers.

In de laatste groep was het spannend, omdat Romain Grosjean de lat hoog legde met twee zeges. Om door te gaan moest Kristensen winnen van Sebastian Vettel en sneller rijden dan de tijd van Grosjean, iets uiteindelijk wat lukte. Ook Vettel was sneller waardoor naast Vitaly Petrov ook Grosjean voortijdig het veld moest ruimen.

In de kwartfinales klopte Ogier Priaulx eenvoudig, terwijl Tomczyk afrekende met Coulthard. Schumacher had het na een trage start lastig tegen Vettel die omdat hij een paar foutjes maakte zijn oudere landgenoot toch zag winnen. Kristensen was Button de baas. In de halve finales was Ogier Tomczyk eenvoudig de baas. Kristensen had veel meer moeite met Schumacher en wist een achterstand goed te maken om met miniem verschil te winnen.

Ogier won in de eerste finalerace met de RX 150 met ruim verschil van Kristensen. Ook in de Audi R8 was de Fransman sneller dan de Deen, waardoor de rallycoureur bij zijn debuut meteen de zege wist te grijpen.