Adriaanse: "Wedstrijd waarin veel gebeurde"

Frank (franklop)

FC Twente-trainer Co Adriaanse was vooraf niet altijd optimistisch over het uitduel tegen FC Utrecht. In de praktijk waren de Tukkers zondagmiddag heer en meester (2-6). FC Twente speelde donderdagavond nog voor de Europa League tegen Fulham (1-0). Toch koos Adriaanse voor de sterkste opstelling.

"Dan loop je het risico dat spelers vandaag niet geheel uitgerust zijn. Je weet dat de moeilijkheidsfactor tegen FC Utrecht hoog is. Het is een ploeg die in staat is om tegen topclubs nog wat meer te brengen dan in wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders."

De spelers oogden echter fit in De Galgenwaard. "Na de 1-0 kreeg FC Utrecht een mentale tik, waarna wij door konden trekken naar 2-0. Vervolgens kregen we nog diverse heel goede kansen uit goede aanvallen. Je weet dan dat FC Utrecht de tweede helft een alles of niets spel zal gaan spelen om de aansluitingsgoal te scoren en het publiek achter zich te krijgen. Dat hebben we voorkomen door meteen het derde doelpunt te maken. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. We konden de voorsprong uitbouwen tot 5-0", was de reactie op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

"Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde. Het is positief dat we zoveel goals maken in een uitwedstrijd. Ook is het positief dat de twee jonkies op de vleugel, Ola John en Steven Berghuis, samen drie treffers voor hun rekening namen." Er was ook minder prettig nieuws voor de oefenmeester, spelmaker Nacer Chadli moest het veld verlaten. "Hij heeft een kneuzing aan de onderkant van de knie, waar een pees geraakt is. Hopelijk valt de blessure mee."