Huistra: ''Niet bij de pakken neerzitten''

Frank (franklop)

FC Groningen gaf zaterdagavond thuis tegen NEC drie keer een voorsprong uit handen. De laatste tegengoal viel zelfs diep in blessuretijd. Zuur, vindt ook trainer Pieter Huistra. "Ik ben teleurgesteld", is Huistra duidelijk op de officiële clubsite van FC Groningen. "Als je in de 85ste minuut op 3-2 voor komt dan moet je de overwinning ook over de streep trekken. Er zat toch iets van angst in de ploeg. Wellicht na het tikkie van vorige week." Toen werd Groningen met 6-1 overklast door PSV.

"Iedereen is teleurgesteld. De spelers en trainer en je merkt het ook aan het publiek. De resterende twee wedstrijden in 2011 moeten we nu laten zien dat we van jongens kerels gaan worden", aldus Huistra. Dat zal niet eenvoudig worden tegen Vitesse (uit) en FC Utrecht(thuis).

Het puntenverlies houdt FC Groningen op de achtste plaats en vandaag kan de concurrentie uitlopen. Toch blijft Huistra positief. "We gaan niet bij de pakken neerzitten. We blijven keihard werken en ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in de ploeg."

Huistra
Huistra: ''Niet bij de pakken neerzitten'' (Foto: Pro Shots)