Vertonghen: ''Toch al met Real bezig''

Frank (franklop)

Jan Vertonghen was zaterdagavond belangrijk voor Ajax. Met twee doelpunten had de Belg een groot aandeel in de 4-1 zege. Toch was zijn team volgens hem al bezig met Real Madrid. Woensdag kan Ajax de knock-outfase van de Champions League bereiken, als in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid een punt wordt gepakt. Een thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie wordt dan al gauw als nietig voorafje beschouwd. Bij Ajax waren ze volgens Vertonghen dan ook onbewust al bezig met het 'hoofdgerecht'.

"Het was al snel duidelijk hoe het eruit zou gaan zien", zei Vertonghen tegen Eredivisie Live. "Zij zakten in en lieten ons het spel maken. Af en toe waren we te nonchalant. Altijd van die kleine tikjes. We hebben allemaal voetballertjes voorin, dat weet je. Ach, uiteindelijk hebben we weinig problemen gehad."

Jan Vertonghen
Vertonghen: ''Toch al met Real bezig'' (Foto: Pro Shots)

Ondanks de 2-0 voorsprong en de rode kaart die Excelsior-verdediger Samuel Scheimann kreeg, maakten de Kralingers op slag van rust nog de aansluitingstreffer. Daar baalde Vertonghen van. "We verloren een paar duels, de voorzet viel in de vijfmeter, dan mag-ie er niet in. Onbewust dachten we denk ik toch al aan de wedstrijd van woensdag tegen Real Madrid. Als we spelen zoals vandaag, krijgen we er dan wel een paar om onze oren."

Vertonghen maakte zaterdagavond zijn tweede en derde competitietreffer van het seizoen. "Ik vind het leuk om toch nog iets meer deel te nemen aan het spel en mee op te komen, maar je moet het niet overdrijven. Ik had de derde nog wel willen maken, maar vond het wel goed zo. Erg moe ben ik niet", aldus de captain van Ajax.