Liuzzi: "Ik heb een contract voor 2012"

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi verwacht volgend jaar gewoon op de Formule 1-grid te staan. Zijn positie bij HRT staat onder druk en ook vorig seizoen moest hij het veld ruimen bij een team, namelijk Force India. Toch maakt hij zich geen zorgen.

Bij Force India moest Liuzzi voor het seizoen 2011 afstaan aan Paul di Resta, waarna hij bij HRT onderdak vond. De Italiaan tekende een contract voor meerdere seizoenen, maar moet nu vrezen voor zijn positie omdat het nieuwe Spaanse management van het team vorige week Pedro de la Rosa vastlegde. Verwacht wordt dat hier een tweede, betalende coureur bij zal komen.

"Het is logisch dat ze hem hebben vastgelegd," zei Liuzzi in een column op ESPNF1.com over de aanstelling van De la Rosa. “Ze wilden een link met Spanje en hij brengt veel ervaring met zich mee. De nieuwe eigenaren zijn vastbesloten om het team te versterken. Ik denk dat ik samen met Pedro daarbij van dienst kan zijn."

"Ik heb nog niet met het team gesproken over 2012, omdat er weinig te bespreken valt. Ik heb een contract voor volgend jaar en verwacht geen veranderingen. Het is altijd een langetermijnproject geweest. Je kunt niet in één jaar een snelle auto ontwikkelen. Ik denk dat we een goede basis hebben voor volgend jaar."