[WTF] Federer wint Tour Finals voor zesde keer

Stefan (sportfreak)

Roger Federer is voor de zesde keer de winnaar geworden van de World Tour Finals. Hij versloeg in de finale de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in drie sets: 6-3, 6-7(6) en 6-3.

Tsonga begon zeer sterk en gaf in zijn eerste drie servicegames slechts één punt weg. Op 3-4 werd hij echter op love gebroken. Federer serveerde daarna en set uit en leek relatief simpel op weg te gaan naar de overwinning. Op 5-4 in de tweede set mocht de Zwitser gaan serveren voor de wedstrijd. Tsonga brak echter net op tijd terug en dwong een tiebreak af. Daarin wist Federer een matchpoint niet te benutten waarna de Tsonga de tiebreak met 6-8 won.

In de derde set bleven beide spelers een hoog niveau halen en bleef het lang spannend. Op 3-4 benutte Federer zijn derde breakpoint en serveerde nu wel zelf de wedstrijd uit. Het betekende voor Federer zijn zeventigste toernooizege in zijn honderdste finale. Ook was het zijn zesde triomf in de seizoensfinale, waarmee hij het record dat hij tot nu toe deelde met Pete Sampras en Ivan Lenl verbeterde.