Britse voetbalwereld rouwt om dood Speed

Sjors (Sj0rSz)

De dood van de 42-jarige Gary Speed, oud-speler van Leeds United en bondscoach van Wales, heeft veel mensen uit de Britse voetbalwereld geschokt.

"Ik ben verslagen. Het was een voorrecht om samen met hem te werken en hem een vriend te noemen", aldus Mark Hughes, oud-speler van Manchester United en landgenoot van de overleden Welshman tegenover BBC Sport. "Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie."

Ook Bobby Gould, de voormalige bondscoach van Wales waaronder Speed aanvoerder werd, reageerde op het trieste nieuws. "Ik ben geschokt en ik heb er een paar tranen om gelaten. Dit is zo triest."

Robbie Savage, die van 1995 tot 2005 international was van Wales, heeft ook met verslagen gereageerd. "Met Gary Speed heeft de wereld een geweldig mens verloren, ik ben verslagen, gisterenochtend heb ik hem nog gesproken. Waarom?! Waarom?! Waarom?! Ik zal hem zo missen", zo meldt Savage op zijn Twitter-pagina.

Michael Owen gaf eveneens te kennen dat hij het nauwelijks kan geloven. "Ik kan het nieuws over Gary Speed nauwelijks bevatten. Een paar dagen geleden begroetten we elkaar nog toen we onze kinderen op school afzetten. Ik ben met stomheid geslagen", aldus de spits van Manchester United op zijn Twitter-pagina.

Diverse Britse media meldden dat de voormalige middenvelder zichzelf van het leven heeft beroofd. Een officiële doodsoorzaak is echter nog niet vastgesteld.