Blom over rood Braber: "Geen discussie mogelijk"

Sjors (Sj0rSz)

Kevin Blom was vanmiddag weer onderwerp van gesprek. De arbiter had de leiding over het duel tussen RKC Waalwijk en Feyenoord (1-2), waar hij in de tweede helft Robert Braber met een directe rode kaart van het veld stuurde.

Na afloop van de wedstrijd stond Blom met een enorme grijns in de catacomben van het Mandemakers-stadion in Waalwijk. "Geen discussie over mogelijk", aldus de arbiter, die Kevin Strootman enkele weken geleden ook van het veld stuurde. Na deze beslissing kreeg de leidsman een storm van kritiek te verwerken.

Braber ontving de prent van Blom, nadat hij kwam inglijden op Otman Bakkal. De huurling van PSV kon ternauwernood wegspringen. "Als je op deze wijze een sliding maakt, loop je het risico op een zware blessure bij de tegenstander", motiveerde de scheidsrechter zijn beslissing. "Meneer Braber zei tegen mij op het veld dat hij nadat hij zijn actie had ingezet, niet meer terugkon. Nou, ik kon niet anders."

Ronald Koeman, trainer van Feyenoord, sprak na afloop van de wedstrijd van een domme actie van Braber. "Op die positie moet je zo'n overtreding helemaal niet willen maken. Dat gebeurt bij ons soms ook nog, zoals Kelvin Leerdam tegen AZ. Maar rood voor die RKC-speler leek mij wel een tikje overdreven."