[Primera División] Real te sterk voor stadgenoot Atletico

Peterselieman

Real Madrid heeft de stadsderby tegen Atletico Madrid in zijn voordeel beslecht. De ploeg van trainer José Mourinho was in eigen huis met 4-1 te sterk. Real gaat met 34 punten fier aan de leiding in de Primera División. Naaste achtervolger FC Barcelona heeft een achterstand van zes punten. Atletico staat in de middenmoot.

Atletico kwam nog wel op voorsprong tegen de stadgenoot. Adrian rondde een zelf opgezette aanval op fraaie wijze af. De bezoekers trokken fel van leer, maar zagen de wedstrijd in de 21e minuut kantelen. Doelman Thibaut Courtois werkte Karim Benzema tegen de grond en Real Madrid kreeg een strafschop.

De Belg kon bovendien met rood vertrekken en zijn vervanger Sergio Asenjo kon niet voorkomen dat Cristiano Ronaldo gelijkmaakte. De thuisploeg had daarna weinig moeite met de opponent, al moest het wel rekening houden met de harde overtredingen van Atletico.

Angel di Maria zette Real kort na rust op voorsprong na voorbereidend werk van Ronaldo. Een blunder van Diego Godin stelde invaller Gonzalo Higuain in de 65e minuut in staat om de wedstrijd te beslissen. De vierde treffer viel opnieuw uit een penalty. Godin mocht met rood vertrekken en Ronaldo schoot vanaf elf meter raak.


Real Madrid te sterk voor stadgenoot Atletico (Foto: Novum)