Coureurs: "DRS in debuutjaar een succes"

Peterselieman

De Formule 1-coureurs zijn te spreken over het Drag Reduction System dat het inhalen makkelijker moet maken. Als een coureur minder dan een seconde achter zijn voorligger rijdt dan kan hij op enkele rechte stukken in de race door de achtervleugel plat te leggen een inhaalpoging wagen.

Voor zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is de amusementswaarde van de wedstrijden omhoog gegaan. "Voor mij staat vast dat het een hele verbetering is. Het heeft opwindende races opgeleverd. Neem Zuid-Korea als voorbeeld, zonder DRS had het gevecht tussen Mark Webber en Lewis Hamilton nooit zo mooi uitgepakt. Het had een normale en traditionele race geweest. Het werkt niet altijd perfect, maar over het algemeen heeft DRS positief bijgedragen aan het racen."

Zijn collega Jenson Button vindt DRS een goed hulpmiddel. "DRS heeft veel aan de races toegevoegd. In sommige gevallen was inhalen misschien iets te makkelijk, maar je hebt altijd keerzijdes bij zoiets. Het positieve overstijgt het negatieve. DRS heeft het racen veel gebracht, je kan dichter achter de auto voor je rijden. Maar vergeet ook de impact van KERS niet."

Ook de meest ervaren coureur op de grid, Rubens Barrichello, is tevreden en weet dat er voor het systeem een leercurve geldt. "Ik geniet enorm van DRS. Twintig jaar hoor ik aan dat er niet genoeg wordt ingehaald en nu vindt men het weer te veel van het goede. Mensen zeggen dat het inhalen te makkelijk en te kunstmatig lijkt, maar ik ben een fan van DRS. Soms is het inderdaad te makkelijk, soms is het ook niet genoeg. De FIA leert hiervan en zal het voor volgend jaar perfectioneren."