Van der Wiel niet mee met Ajax naar Nijmegen

Peterselieman

Ajacied Gregory van der Wiel doet zondag niet mee tegen NEC. De rechtsback van Ajax kampt met lies-en heupklachten en wordt door trainer Frank de Boer gespaard. Van der Wiel liet zich dinsdag in het Champions Leagueduel bij Lyon al voortijdig vervangen.

De selectie voor het duel met NEC kent verder een wijziging. Ismaïl Aissati, die na maanden in het tweede doorgebracht te hebben weer deel uitmaakt van de A-selectie, is direct opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel in Nijmegen.

Van der Wiel
Van der Wiel niet mee met Ajax naar Nijmegen (Foto: Pro Shots)

Voor Derk Boerrigter en Siem de Jong komt het duel tegen de nummer vijftien van de Eredivisie te vroeg. Zij focussen zich op de wedstrijd van volgende week zaterdag tegen Excelsior. Andre Ooijer, die kampt met een hamstringblessure, en Dmitri Bulykin, die in het thuisduel met NAC een enkelkwetsuur opliep, zijn er nog iets langer uit.

Trainer De Boer maakte ook bekend dat Nicolas Lodeiro opnieuw in de basis begint. "Nicolas doet altijd zijn stinkende best en heeft nu gewoon zijn kans gepakt. Daarom staat hij zondag opnieuw in de spits."

De coach had naast de complimenten voor Lodeiro ook mooie woorden over voor Davy Klaassen. De blonde middenvelder, die tegen Lyon debuteerde, maakte een goede indruk op de trainer en zit opnieuw bij de selectie. "Davy heeft gevoel voor positie kiezen en denkt altijd twee stappen vooruit. Hij kan zowel op het middenveld als in de aanval spelen. Bovendien scoort hij gemakkelijk."